Αλληλεγγύη

Με άξονα τον άνθρωπο κι όπλο τη φαντασία, προσπαθούμε να στηρίζουμε με δράσεις αλληλεγγύης φορείς που έχουν ανάγκη.

«Αντάλλαγμα μια ζωγραφιά» – 27.12.2013

Ένα αλλιώτικο μεσημέρι Παρασκευής διαβάσαμε το παραμύθι στην τραπεζαρία του Γηροκομείου Αγρινίου. Στην παρέα μας γονείς και παιδιά που προσέφεραν δώρα αγάπης στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου. Ως αντάλλαγμα της φιλοξενίας αφήσαμε ζωγραφιές για να δώσουν μια παιδική νότα στην τρυφερή τρίτη ηλικία.

«Ο καπετάνιος και η γοργόνα» – 07.12.2014

Ένα βροχερό πρωί Κυριακής, γεμίσαμε χρυσόσκονη και αφηγηθήκαμε το παραμύθι «Ο καπετάνιος και η γοργόνα» κάνοντας να κάλεσμα στον άνθρωπο να αφήσει «κάτι» για το συνάνθρωπο του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  Αγρινίου. Στη ζεστή αίθουσα του ΚΔΑΠ «Φαντασία» οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά σε τέσσερις γωνιές. 

«Με νου στο σχολείο» – 10.10.2015

Ένα ζωηρό απόγευμα Σαββάτου μεταμορφωθήκαμε στους θησαυρούς της θείας Μνήμης και ψάξαμε με τον Απόστολο τα χαμένα αντικείμενα στη ζούγκλα της Πυθωνίας. Η φιλόξενη αίθουσα του ΚΔΑΠ «Φαντασία» γέμισε από παιδικές φωνές με σκοπό το παιχνίδι, τη γνώση, την έρευνα, αλλά και την αλληλεγγύη για τα παιδιά των συμπολιτών μας. 

 

Σεμινάρια «Μαθαίνω Πληροφορική Δίχως Υπολογιστή» –  Φθινόπωρο 2016

Τρία όμορφα πρωινά Σαββάτου παίξαμε και μάθαμε με την Αριάδνη Δάντε «Πληροφορική δίχως Υπολογιστή», συντροφιά με τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Αιτωλοακαρνανίας. Όλα τα έσοδα των σεμιναρίων στήριξαν το Παράρτημα Αγρινίου της ΕΛΕΠΑΠ.

 

«Η Ανάσσα του Πάγου» –  Δεκέμβριος 2016

Το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» γράφτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 από την Αριάδνη Δάντε για τα 17 Χαμόγελα του Αιγίου και ανήκει στο χαμόγελο όλων των παιδιών. Με την αγορά του παιδικού βιβλίου «Η Ανάσσα του πάγου» προσφέρεται ποσοστό 10% επί των πωλήσεων στον Οργανισμό ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

 

«Δώσε ένα βιβλίο» –  Φεβρουάριος 2017

Το Φεβρουάριο γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα «Δώσε ένα βιβλίο» παρέα με το Φουρφούρι Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο. Μαζέψαμε περισσότερα από 200 παιδικά παραμύθια και παιδικά βιβλία σε καλή κατάσταση και τα παραδώσαμε στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, στο Αγρίνιο.

«Δώσε ένα βιβλίο» –  Φθινόπωρο 2017

Το πρωινό της 21ης Οκτωβρίου βρεθήκαμε με παλιούς και νέους φίλους στο Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι» για να παίξουμε και να μάθουμε. Με καπετάνισσα την Αριάδνη Δάντε, οι παρευρισκόμενοι έπαιξαν και προσέγγισαν τις βασικές δομές δεδομένων στον προγραμματισμό Η/Υ μέσα από τη δράση «Ψάχνοντας κάτι γλυκό, παίζω και κατανοώ!». Η συγγραφέας αξιοποίησε στα παιχνίδια της τις εικόνες του εκπαιδευτικού βιβλίου «Ψάχνοντας στην παραλία», του οποίου οι πωλήσεις στηρίζουν το Παράρτημα Αγρινίου της ΕΛΕΠΑΠ.