Εργαστήρι Τσιπούπολης

Μιλάμε δυαδικά στο Εργαστήρι Τσιπούπολης

 «Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα δάσος μαγικό, ζούσαν κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια που τα λέγανε Τσιπάκια. Τα τσιπάκια είχαν χτίσει στο δάσος μια όμορφη πόλη που την έλεγαν Τσιπούπολη.»

Έτσι ακριβώς ξεκινάει το ταξίδι στην Τσιπούπολη. Ένα ταξίδι που γεννήθηκε έξι χρόνια πριν και περιγράφει τον τρόπο ζωής των μικρών κατοίκων της Τσιπούπολης, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά χαρακτήρες εμπνευσμένοι από το εσωτερικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Και μπορεί το εκπαιδευτικό βιβλίο «Ταξιδεύοντας στην Τσιπούπολη» να είναι ακόμη στο συρτάρι μου, όμως δεν με κρατάει τίποτα από το να μην χτίσω το μικρό μου Εργαστήρι Τσιπούπολης. Εκεί μέσα λοιπόν μιλάμε δυαδικά και μέσα από ένα εβδομαδιαίο μάθημα προσεγγίζουμε την Αρχιτεκτονική Η/Υ μέσα από τη ζωγραφική και το παιχνίδι.

Στα πλαίσια του μαθήματος θα αναφέρονται και ορισμένες έννοιες στην αγγλική γλώσσα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Πληροφορική. Σκοπός του Εργαστηρίου Τσιπούπολης είναι να διασκεδάσουμε μέσα από το παραμύθι και να αντιληφθούμε τους ρόλους των ηλεκτρονικών τμημάτων του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.

Μαθαίνουμε Αρχιτεκτονική δίχως Υπολογιστή!

%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9_%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%82_ariadni_dante_chipoupolis

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.