Δέκα ήρωες στην τάξη

Το βιβλίο «Δέκα ήρωες στην τάξη» είναι ένα πλάνο για τη σχολική χρονιά 2017-2018 και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (παιδιά 4-8 ετών).
Στις σελίδες του περιλαμβάνονται οι μήνες του διδακτικού έτους, πλαισιωμένοι από δέκα ήρωες των παιδικών βιβλίων της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε, καθώς και οι σχολικές εορτές και αργίες.
Κάθε ήρωας του βιβλίου έχει τη δική του προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά στοιχεία που υποδηλώνουν την ανεμελιά της τρυφερής, παιδικής ηλικίας, αλλά και καινοτόμα στοιχεία, που τον τοποθετούν στη σύγχρονη πραγματικότητα. Όλοι οι ήρωες του βιβλίου προέρχονται από την εκπαιδευτική σειρά «Μαθαίνω Πληροφορική δίχως υπολογιστή«, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τσιπούπολη και έχει στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά σε βασικές έννοιες Πληροφορικής με ευχάριστο τρόπο, δίχως τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
Στο συγγραφικό έργο «Δέκα ήρωες στην τάξη» συμπεριλαμβάνονται ευχάριστες ασκήσεις, καθώς και κάρτες διπλής όψης, που στοχεύουν στην εξάσκηση και στην βελτίωση της λεπτής κίνησης των χεριών των παιδιών.
Η τελευταία σελίδα του βιβλίου περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο, ωρολόγιο πρόγραμμα, που διευκολύνει τα παιδιά να καταγράψουν τα μαθήματά τους και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες με έναν απλό και σύντομο τρόπο.